Σχετικά με εμάς

Ποιοί είμαστε;

Η αξιολόγηση, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του Προγράμματος CIMT εφαρμόζεται από ομάδα εργοθεραπευτών, εξειδικευμένων στη Νευρολογική Αποκατάσταση, με πολυετή εκπαίδευση και εμπειρία στην εφαρμογή της Εξαναγκαστικά Προκαλούμενης Κινητικής Θεραπείας (CIMT ή CIT) σε διάφορες κλινικές περιπτώσεις.

Επικεφαλής της ομάδας CIMT είναι η Δρ. Παυλίνα Ψυχούλη, εργοθεραπεύτρια με ερευνητική και κλινική εξειδίκευση στην συγκεκριμένη θεραπεία. Ολοκλήρωσε το βασικό της πτυχίο στο Τμήμα Εργοθεραπείας στα ΤΕΙ Αθήνας το 2001 . Κατόπιν, έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα πάνω στην «Νευρολογική Αποκατάσταση» από το Brunel University του Λονδίνου και ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Southampton της Αγγλίας με θέμα «Τροποποιημένη μορφή Constraint Induced Movement Therapy (CIMT ή CIT) σε παιδιά με εκ γενετής εγκεφαλική παράλυση». Έχει εκπαιδεύθει κλινικά πάνω στην εφαρμογή του CIMT από τον ιδρυτή της θεραπείας, Prof. E. Taub και την ομάδα του στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Birmingham των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η Δρ. Παυλίνα Ψυχούλη έχει εφαρμόσει κλινικά την CIMT σε πληθώρα περιστατικών με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το κύριο ερευνητικό της ενδιαφέρον την τελευταία δεκαετία αφορά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και τους παράγοντες που την επηρεάζουν. Στην κλινική αποκατάσταση νευρολογικών περιστατικών, έχει εφαρμόσει ένα συνδυασμό προσεγγίσεων υπακούοντας πάντα σε τεχνικές ερευνητικά τεκμηριωμένες που έχουν αποδειχθεί να επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου.

Eπιτέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Εργοθεραπείας, του ΤΕΙ Αθήνας, από το 2008-2015, ενώ σήμερα είναι Συντονίστρια και Λέκτορας του Προγράμματος Εργοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ομάδα CIMT έχει την εμπειρία να συζητήσει μαζί σας, να αξιολογήσει τις ιδιαιτερότητες του κάθε πελάτη και να προτείνει την ιδανική παρέμβαση για εσάς. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.